SUKCES UCZENNICY KLASY 2 B

w   XII Wojewódzkim Konkursie Kulinarnym „Kuchnia polska –

tradycja w nowoczesnym wydaniu”

            Szanowni Państwo, pragnę poinformować o wynikach XII Konkursu Kulinarnego „Kuchnia

 polska – tradycja w nowoczesnym wydaniu”, który odbył się w dniu 28 03. 2025 r. w Warszawie.

Uczestnicy ze szkół województwa mazowieckiego zaprezentowali wyjątkowe umiejętności

 kulinarne, łącząc tradycję z nowoczesnością.

            Uczniowie mieli za zadanie wykonać dwa daniadanie zasadnicze oraz deser, korzystając

 z surowców otrzymanych w specjalnych skrzynkach (formuła black box). Wyzwanie to wymagało

 nie tylko kulinarnej kreatywności, ale także umiejętności zarządzania czasem i wykorzystania

 dostępnych składników w sposób innowacyjny.

Konkurs oceniało jury w składzie:

Marcin Suchenek – szef kuchni hotelu Airport Hotel Okęcie

Grzegorz Kazubski – prezes ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni

Mariusz Nowicki – jeden z najlepszych ekspertów w Europie w zakresie kuchni z grilla i BBQ

Stanisław Nowogródzki – szef kuchni restauracji Świętoszek

            Z Wielką Satysfakcją informuję, że Uczennica klasy 2 B – technik żywienia i usług

 gastronomicznych Zuzanna Ciechowska zdobyła II MIEJSCE.

Opiekę sprawowała p. Jolanta Wasińska.

 Konkurs okazał się doskonałą okazją do zaprezentowania nie tylko umiejętności kulinarnych, ale także kreatywności i pasji do tradycji kulinarnych Polski.

Gratuluję Zuzi – to naprawdę WIELKI SUKCES!!!

Dziękuję p. Jolancie Wasińskiej – to dzięki Pani tam byliśmy – i zdobyliśmy tak wysoką lokatę!!!

Wojciech Kiełbasa

Dyrektor Gostynińskiego Centrum Edukacyjnego

12345