SUKCES UCZENNICY KLASY 2 B
w XII Wojewódzkim Konkursie Kulinarnym „Kuchnia polska –
tradycja w nowoczesnym wydaniu”
Szanowni Państwo, pragnę poinformować o wynikach XII Konkursu Kulinarnego „Kuchnia
polska – tradycja w nowoczesnym wydaniu”, który odbył się w dniu 28 03. 2025 r. w Warszawie.
Uczestnicy ze szkół województwa mazowieckiego zaprezentowali wyjątkowe umiejętności
kulinarne, łącząc tradycję z nowoczesnością.
Uczniowie mieli za zadanie wykonać dwa dania: danie zasadnicze oraz deser, korzystając
z surowców otrzymanych w specjalnych skrzynkach (formuła black box). Wyzwanie to wymagało
nie tylko kulinarnej kreatywności, ale także umiejętności zarządzania czasem i wykorzystania
dostępnych składników w sposób innowacyjny.
Konkurs oceniało jury w składzie:
Marcin Suchenek – szef kuchni hotelu Airport Hotel Okęcie
Grzegorz Kazubski – prezes ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni
Mariusz Nowicki – jeden z najlepszych ekspertów w Europie w zakresie kuchni z grilla i BBQ
Stanisław Nowogródzki – szef kuchni restauracji Świętoszek
Z Wielką Satysfakcją informuję, że Uczennica klasy 2 B – technik żywienia i usług
gastronomicznych Zuzanna Ciechowska zdobyła II MIEJSCE.
Opiekę sprawowała p. Jolanta Wasińska.
Konkurs okazał się doskonałą okazją do zaprezentowania nie tylko umiejętności kulinarnych, ale także kreatywności i pasji do tradycji kulinarnych Polski.
Gratuluję Zuzi – to naprawdę WIELKI SUKCES!!!
Dziękuję p. Jolancie Wasińskiej – to dzięki Pani tam byliśmy – i zdobyliśmy tak wysoką lokatę!!!
Wojciech Kiełbasa
Dyrektor Gostynińskiego Centrum Edukacyjnego